Kako je u Nemačkoj pobedila satira?

Zbog katastrofa, kako prirodnih, tako i političkih, poslednjih dana u Srbiji nismo imali svi baš vremena da pratimo dešavanje u Evropi – Izbore za Evropski parlament. Iskreno, ni ne tiče nas se nešto baš mnogo, jer im je kao politika, u odnosu na našu teatralnu Demokratiju, poprilično dosadna. Uostalom, nismo baš u poziciji da komentarišemo tuđu baštu, dok je naša bašta puna smeća, zar ne?

Međutim, na izborima u Nemačkoj dogodila se mala (ali vredna) politička senzacija, da ne kažem revolucija, jer je upravo u obećanoj zemlji mnogih naših sugrađana partija “Partei (nem. Partija)” na čelom sa Martinom Zonebornom (Martin Sonneborn) uspela da osigura jedno mesto u Evropskom parlamentu. Ovo je omogućilo ukidanje granice od 3% za učestvovanje u parlamentu od prošle godine, što bukvalno omogućava svakoj partiji, ma koliki procent imala, da učestvuje u parlamentu.

Ko je uopšte taj Martin Zoneborn i zašto sada neki tamo bloger iz Srbije piše o njemu? Ukratko: Martin Zoneborn je glavni urednik nemačkog satiričnog magazina “Titanic”, nalik štampanom izdanju njuz.net-a. Dakle, pobedila je družina sa do sada najkontroverznijim humorom u Nemačkoj, koja u svom planu ne ostavlja ni dlake na jeziku, a sada ćete videti i što:

U javnom obraćanju, Martin Zoneborn je najavio da će odstupiti od svog mandata nakon samo mesec dana. “Četiri nedelje ću se spremati za ostavku…. Pokušaćemo da obezbedimo da svaki član naše partije nakon mesec dana da ostavku, kako bi na njegovo mesto ustupio drugi. Krajnji cilj je da tako provučemo 60 članova stranke kroz EU-parlament. To znači da će svako od njih imati šansu da jednom mesečno za 33.000 Evra (!) vidi Brisel, malo se pozabavi, prošeta, zatim da ostavku i posle 6 meseci dobija otpremninu od zamene poslanika. Znači, muzemo EU kao neka mala južnoevropska država.” Na pitanje zar to nije suludo odgovorio je samo: “Mislim da nećemo biti najluđi u parlamentu”.

Zoneborn je dobio 0,6 odsto na izborima i ima najluđi strateški plan za Nemačku: između ostalog uvođenje kvote lenjosti, milion Evra kao egzistencijalni minimum po osobi i pravo na glasanje za osobe od 12 do 52 godine. Pre izbora, Zoneborn je izjavio: “Vodićemo kampanju Hitlerom i seksom!”. Unutar njihovog partijskog programa se nalaze tačke kao što su “rećićemo NE! EU normama za penis, učinićemo vožnju na crno isplativom, obnovićemo Berlinski zid itd..”

E sada, odgovor na pitanje – šta nas se ovo sve tiče??

Mislim da smo došli do te tačke da političari konačno prestanu da se pretvaraju i da treba da nastupaju kao gore navedeni Zoneborn. Iskreno, dosadašnja politička scena kod nas je sto puta veća sprdnja od ove koja se dogodila u Nemačkoj. Zato, političari, nemojte se više slikati u nekim fabrikama, na nekim njivama, dajte bre da se zezamo i budite onakvi kakvi ste uvek – najveći zajebanti! A ko zna, možda na sledećim izborima stvarno uspemo da oformimo neku partiju sa sličnim programom, da se malo rešimo današnjih mapetovca jer, dosadni su!!!

Informacije za ovaj članak dobio ovde.

Advertisements

You can use a million words, but you can only send one message.

Tagged with: , , , , , ,
Objavljeno u Politika, Vesti iz normalnog sveta

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Share this blog!
Facebook Twitter More...

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Pridružite se 2.237 drugih pratioca

БЛУКА

БЛаги БЛог

ПЛЕТЕНИЈЕ СЛОВЕС

... мистично језичко сведочанство духовне стварности.

Џипитка

Дебела домаћица

VAZDANEŠTO

True stories. In English and Serbian. Mostly from Dorćol, Belgrade. Some from Amsterdam.

Nedodjija

blog o alternativama...

%d bloggers like this: